Gard

Gard

Departement van de natuur

De Gard is een fantastische departement voor een vakantie in de Languedoc-Roussillon. Hier kun je genieten van de fraaie natuur in de Cevennen waar de rivieren de Tarn en de Jonte door indrukwekkende kloven stromen. Maar er zijn nog veel meer rivieren in de Gard zoals de Cèze, Gardon, Vidourle.

De Gard is een prima bestemming voor een mooie vakantie waar je met z’n tweetjes maar ook met de kinderen tijd te kort zult komen. De rivieren bieden veel mogelijkheden om te zwemmen en te spetteren en de talloze dorpen met pleintjes die heerlijk in de schaduw liggen nodigen uit om bezocht te worden. Ook de hoofdstad van de Gard, Nîmes mag niet ontbreken op het lijstje van te bezoeken plaatsen!

Wandelstreek bij uitstek

Tenslotte noemen wij nog de uitgebreide mogelijkheden om te wandelen. De Gard is een echt wandelparadijs. Bij de meeste dorpen zijn speciale parkeerplaatsen (en anders altijd bij de kerk) waar bewegwijzerde wandelingen vertrekken.

Ook fietsers zullen in de Gard voldoende uitdagingen vinden. Houdt er wel rekening mee dat er nog geen uitgebreid netwerk van fietspaden is en de smalle wegen in de Gard vaak onoverzichtelijk zijn en je dus goed moet opletten.

Gard
Gard